Met het CMS inhoudsbeheersysteem kunt u door gebruik te maken van extensies diverse soorten webpagina's maken. Er zijn 5 basistypes extensies: componenten, modules, templates, taalpakketten en plugins. Uw website bevat de extensies om een basiswebsite te maken in zowel de Nederlandse als de Engelse taal maar er zijn nog duizenden andere extensies op allerlei gebied beschikbaar. De CMS Extensions Directory biedt de grootste verzameling CMS extensions, vertalingen van veel extensies zijn in het Nederlands te vinden.

 

Componenten

icon 48 componentComponenten zijn grotere extensies die voor het hoofdbestanddeel van de inhoud zorgen op de website. Elk component heeft één of meer weergaven die bepalen hoe de inhoud getoond wordt. Voorbeelden van componenten zijn contacten, advertenties, nieuwsfeeds, het beheergedeelte van het CMS. bevat aanvullende extensies zoals menu's, verwijzingsbeheer en het extensiebeheer.

 

Modules

icon 48 moduleModules zijn kleine blokjes inhoud die weergegeven kunnen worden op posities op een webpagina. De menu's op deze website worden weergegeven in modules. De core van het CMS bevat 17 verschillende modules van inlogmodules tot zoekmodules tot willekeurige afbeeldingen te tonen. Elke module heeft een naam die begint met mod_ maar bij de weergave kan een titel getoond worden. De beschreven modules in dit artikel hebben de zelfde titel als de naam.

 

Plugins

icon 48 pluginPlugins zijn kleine taak-georiënteerde extensies die het CMS raamwerk verbeteren. Enkele zijn verbonden met bepaalde extensies en andere, zoals de tekstverwerkers, worden overal binnen het CMS gebruikt. Meestal hoeven beginners niets te wijzigen aan de plugins die binnen het CMS geïnstalleerd zijn.